|
TUTKU BADUR
3.5.2017
BAHAR AYLARINDA NE YAPMALI?
Mevsim değişikliklerinde vücut hem bedensel hem de ruhsal olarak bir değişime uğrayabilir. Bahara geçiş döneminde yaşlılar gençlere oranla daha fazla etkilenir. Yaşlı birey olduğundan daha halsiz, yorgun, uykuya meyilli, dikkatini toplamakta ve algılama da güçlük yaşayan bir hale bürünebilir.
Detaylı Bilgi
|
TUTKU BADUR
14.4.2017
YAŞLANMA VE KAYGI
Yaşlanmayla beraber; aileden uzaklaşma, kişide gerçekleşen fiziksel ve zihinsel değişiklikler, sosyal izolasyon durumu kişideki kaygı seviyesini üst düzeye çarktabilir. Birey ruhsal olarak sosyal ortamlardan kendini uzaklaştırarak çevreye olan ilgisini azaltabilir, çabuk öfke duymaya başlayarak her an kötü bir şey olabilir diye düşünmeye başlayabilir.
Detaylı Bilgi
|
TUTKU BADUR
9.4.2017
DEMANS - BUNAMA
Demans; bireyin günlük yaşamsal aktivitelerinde azalmaya sebebiyet vermekle beraber, bilişsel yeteneklerinde bozulmaya ve çeşitli davranış değişikliklerinin ortaya çıkmasına neden olan mental hastalıklar bütünü olarak tanımlanır. Beyin hücrelerindeki kaybın hızı ve artışı ile birlikte, beyin yerine getirmesi gereken fonksiyonları sağlayamaz, böylece beyin fonksiyonları zayıflar. Bu da demans hastalığına sebep olan birçok farklı hastalık tablosunu ortaya çıkarır.
Detaylı Bilgi
|
TUTKU BADUR
5.4.2017
YAŞLILIK VE YAŞAM KALİTESİ
Yaşlanma; bireyin kişilik yapısı, toplumun ve çevresinin algılayış tarzı, yaşam biçimi, sosyalitesi, günlük hayatta yaptığı alışkanlıkları ve yaşamı algılayış gibi etmenler nedeniyle kişiden kişiye değişen farklılıklar içerir. Toplumsal ve kültürel değişimlerin olması, aile değerlerinin farklılaşması yaşlılık anlayışını günden güne farklı bir yapıyla karşımıza çıkarmaktadır
Detaylı Bilgi
|
TUTKU BADUR
9.3.2017
SOSYAL HİZMET VE İLGİ TERAPİSİ
Sosyal hizmet mesleğine yönelik uygulanan ilgi terapisi bireye sosyal anlamda farkındalık katan, mesleki bilgilerin kişi odaklı uygulandığı, aynı zamanda gruplara ve topluma da hitap eden sosyal iyileştirmeyi sağlayan bir yaklaşımdır.
Detaylı Bilgi
|