TUTKU BADUR 14.4.2017 20:03:00

YAŞLANMA VE KAYGI

Yaşlanmayla beraber; aileden uzaklaşma, kişide gerçekleşen fiziksel ve zihinsel değişiklikler, sosyal izolasyon durumu kişideki kaygı seviyesini üst düzeye çarktabilir. Birey ruhsal olarak sosyal ortamlardan kendini uzaklaştırarak çevreye olan ilgisini azaltabilir,  çabuk öfke duymaya başlayarak her an kötü bir şey olabilir diye düşünmeye başlayabilir.

Bedensel olarak ise çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı, baş dönmesi, ellerde ve ya ayaklarda uyuşukluk ve karıncalanma hisleri ortaya çıkabilir. Yaşlı bireyi bu gibi durumlarda anlayışla karşılamalı ve kaygı takibi yapılmalıdır, kaygının nedeni bulunmaya çalışılmalıdır. Yanlış müdahaleleri engellemek için Ada Bakımevi & Huzurevi olarak uzman desteği almanızı öneririz.

Yaşlı birey yalnız başına kalmaktan korkabilir veya toplu yerlerde bulunmaktan kaçınabilir ve bunlar bireyde “sosyal izolasyon” yaratabilir. “Kaygıyı yaratan durumların belirlenerek, bireyin yaşam alanı stres ve kaygıyı en aza indirgeyecek şekilde aile ve toplum ile sağlıklı ilişkilerinin devamını sağlayarak, yaşadığı sıkıntı ve stresten kurtulması adına iyi bir sosyal çevre uyumu oluşturmak çok önemlidir.” Bireyin kendi içinde moral kazanması yaşlanmanın getirdiklerine yönelik mücadele edebilmesi ve bu durumu kabullenebilmesi yaşadığı kaygıyı azaltarak yaşadığı bu hayata adaptasyonu sağlanabilir.

 

Bizler sosyal hizmet uzmanları olarak yaşlı bireyde kaygı ve stresi azaltmaya yönelik grup çalışmaları ve bireysel çalışmalar yaparız. Böylece birey sosyal izolasyondan arınarak Ada Bakımevi & Huzurevinde stressiz bir yaşam sürerler.




HASTA YATIŞ İŞLEMLERİ

Hasta yatış işlemlerinizin daha hızlı ilerlemesi için lütfen bizi bu numaradan arayın.

ADA 1: 0553 932 90 08