TUTKU BADUR 14.1.2017 20:27:00

BAKIMEVİNDE YAŞAM

Yaşlı bireye çeşitli nedenlerden dolayı bakamayan aile bireylerinin gerekli öz bakımlarının, kişisel ihtiyaçlarının, düzenli ilaç takiplerinin sağlanması için yaşlı bireyi tatmin edecek bir bakımevinin olması hem aile hem de yaşlı kişi açısından iyi hal sağlayacaktır. 

Ancak toplumun büyük bir kesiminde bakımevlerinde kalmaya karşı olumsuz bir bakış açısı söz konusudur. Yaşlı açısından değerlendirildiğinde ise yaşlı kişinin aile dışında bir bakım şekli olan bakımevine yerleştirilmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Yaşlı birey kendisini ailesi tarafından dışlanmış olarak algılayarak, aile içindeki saygınlığını yitirdiğini düşünmektedir. Geleneksel aile yapısının değişime uğrayarak, kadın emeğinin iş hayatına taşınmasıyla beraber yaşlı birey için güvenli bir ortam arayışını ortaya çıkarmıştır.

Bakımevinde yaşlılara daha özverili ve profesyonal bakılması, zamanında müdahale edilmesi, uzmanlar tarafından devamlı kontrol altında tutulması, aile bireylerinin sosyal yaşamlarını etkilemeden güvenli ve kaliteli bir biçimde bakım sağlanması nedeniyle  aileleri ‘bakımevi’ arayışına yönelmiştir.

Yaşlı bireyin bakımevine gidiş dönemi başlarda yaşlı için belirsizliklerle dolu bir dönemdir. Farklı bir çevre, farklı kültürden insanların olduğu ortama alışmak zorunda bırakacaktır. Bu nedenle kişinin bakımevine yerleştirilmeden önce bilgilendirilmesi, isteğe göre kısmi ziyaretlerle ortamın tanınması yaşlı üzerindeki stresi azaltacaktır. Alışkın olunmayan bir yaşam alanı yaşlı bireyin farklı davranış biçimleri geliştirmesine sebep olabilmektedir.

Bizler sosyal hizmet uzmanları olarak; yaşlı bireylerin yaşama daha kolay uyum sağlamalarına yardımcı olarak, uyumlu, sosyal ve üretken olabilmeleri açısından onlara gereken desteği sağlamaktayız.

 

 Böylelikle Ada Bakımevi & Huzurevinde misafirlerimiz ‘bakımevinde kalmak’ kavramının; toplumda, çevrede, anlatılan kadar olumsuz bir düşünce barındırmadığını anlayarak sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürerler.




HASTA YATIŞ İŞLEMLERİ

Hasta yatış işlemlerinizin daha hızlı ilerlemesi için lütfen bizi bu numaradan arayın.

ADA 1: 0553 932 90 08