TUTKU BADUR 3.5.2017 20:31:00

BAHAR AYLARINDA NE YAPMALI?

Mevsim değişikliklerinde vücut hem bedensel hem de ruhsal olarak bir değişime uğrayabilir. Bahara geçiş döneminde yaşlılar gençlere oranla daha fazla etkilenir. Yaşlı birey olduğundan daha halsiz, yorgun, uykuya meyilli, dikkatini toplamakta ve algılama da güçlük yaşayan bir hale bürünebilir.

Bunları en az düzeye indirmek için beslenme, egzersiz ve yaşlı bireyin farklılık gösteren psiko-sosyal durumunu anlamak adına sosyal terapi uygulanması doğru olacaktır.

 Yaşlı birey gerginlik ve sinirlilik halinden kaynaklı mutsuzluk, halsizlik, hafızada zayıflık ve eklem ağrılarında artış gözlenebilir. Tüm bunlara önlem almak adına bahar aylarına geçişte yaşlı bireyin bu mevsimsel değişikliğine yönelik bir beslenme şekli uygulamasıdır. Günlük 9-10 bardak su tüketilmeli, çok uzun süre aç kalınmamalı, taze meyve ve sebze tüketiminde artış sağlanmalı ve vücudun direncini arttıracak A-C-E vitaminlerinin artışı ile yaşlı bireyi bahara hazırlayabiliriz. Et, balık, süt, yumurta gibi zengin besinlerle mineral desteğini arttırabilir, lifli besin tüketimiyle de sindirim sistemi sorunları azaltılabilir. Beslenmeye yeterince dikkat edilirse uyku düzensizlikleri ve bahar yorgunluğu hafifletilebilir.

Kişideki isteksizliği, onu mutlu edebilecek aktivitelere yönlendirerek gidermek gerekir. Açık havada düzenli yapılan egzersizler kişideki moral düzeyini arttırarak aktif yaşlanmayı beraberinde getirecektir. Yaşlı bireyin güneşten olabildiğince faydalanmasını sağlamak önemlidir. Aynı zamanda fonksiyon kaybını azaltmak adına kişiye yönelik sosyal aktivite çalışmaları arttırılmalıdır. Gazete okuma, el işi faaliyetleri, müzik dinleme, film izleme, resim yapma gibi etkinlikler güneş gören bir alanda bahçede ve ya balkonda uygulanmalıdır.

 

Bizler sosyal hizmet uzmanları olarak mevsim geçişlerinde yaşlıların psiko-sosyal durumlarını göz önünde bulundurur, hem fiziksel hem de duygusal olarak hazırlarız. Böylece Ada Bakımevi & Huzurevinde baharın tadını çıkarırlar.




HASTA YATIŞ İŞLEMLERİ

Hasta yatış işlemlerinizin daha hızlı ilerlemesi için lütfen bizi bu numaradan arayın.

ADA 1: 0553 932 90 08