TUTKU BADUR 9.3.2017

SOSYAL HİZMET VE İLGİ TERAPİSİ

Sosyal hizmet mesleğine yönelik uygulanan ilgi terapisi bireye sosyal anlamda farkındalık katan, mesleki bilgilerin kişi odaklı uygulandığı, aynı zamanda gruplara ve topluma da hitap eden sosyal iyileştirmeyi sağlayan bir yaklaşımdır.

 

Detaylı Bilgi  

TUTKU BADUR 14.1.2017

BAKIMEVİNDE YAŞAM

Yaşlı bireye çeşitli nedenlerden dolayı bakamayan aile bireylerinin gerekli öz bakımlarının, kişisel ihtiyaçlarının, düzenli ilaç takiplerinin sağlanması için yaşlı bireyi tatmin edecek bir bakımevinin olması hem aile hem de yaşlı kişi açısından iyi hal sağlayacaktır.

Detaylı Bilgi  

TUTKU BADUR 15.12.2016

YAŞLILIKTA SAĞLIKLI YAŞAM

Yaşam dönemi süresince hastalıkların önlenmesi fiziken ve zihnen dinç kalınması yani sağlıklı bir yaşam sürdürme yaşlılıkta önemlidir. Yaşlıların sık hastalanma sebepleri arasında fizyolojik değişimlerin yanı sıra yaş koşulları ve direnç kayıplarından dolayı gerçekleşmektedir. 

Detaylı Bilgi  

TUTKU BADUR 13.12.2016

YAŞLI İSTİSMARI VE İHMALİNE KARŞI FARKINDALIK

Yaşlılarda ihmal ve istismar sorunu günümüzde üstüne gidilmesi gereken son derece önemli bir konu haline gelmiştir. İhmal ve istismar, kişiyi,  aileyi, toplumu etkileyen ve ilgilendiren bir olay olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaşlı bireyin sağlığını, huzurunu en önemlisi yaşam faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyen ve tehdit eden davranışlar bütününden oluşmaktadır. Yaşlıya yönelik yapılan bu istismar; psikolojik, fiziksel, ekonomik, cinsel yönden olmakla birlikte ihmale dönüşmesi de kaçınılmazdır.

Detaylı Bilgi  



HASTA YATIŞ İŞLEMLERİ

Hasta yatış işlemlerinizin daha hızlı ilerlemesi için lütfen bizi bu numaradan arayın.

ADA 1: 0553 932 90 08