TUTKU BADUR 9.3.2017 20:46:00

SOSYAL HİZMET VE İLGİ TERAPİSİ

 Birey ve çevresi ile ilgili bir planlama yapılır. Yani bireyin kendisinden veya çevresinden kaynaklanan sorunları neden sonuç olarak ayırarak, bireyi etkileyen faktörler arasında uyum sağlanmaya çalışılır.

Asıl hedef kişi üzerinedir ve doğrudan ilgi sağlanır. Yaşlı bireyler üzerinde çok etkili olan bir terapi yöntemidir. Kişiyi yalnızlık düşüncesinden kurtararak, kendini özel hissetmesi sağlanır. Samimi bir ortam yaratılarak yaşlı bireyin içini açması, kendini ifade etmesi ve dışa dönük bir ruh haline bürünmesi en önemli hedeftir. Bireyin sevdiği ve sevmediği şeyleri doğru tespit etmek gerekir. Böylece yaşlı  birey üzerinde olumlu değişiklikler gözlenmektedir.

Yaşlanan birey geçmişe özlem duyar, eski yaşamına dönmek ister. Bu nedenle bireye şimdiki yaşı ile ilgili farkındalığa varması sağlanır. Yaşlılık duygusunu tanımasını ve her insanın bu süreçten geçecek olduğu anlayacağı bir dille anlatılır. Böylece kişi yaşlılık psikolojisinin kırdığı güven duygusunu kazanabilir.

Bizler sosyal hizmet uzmanları olarak yaşlı bireylerin bireysel ve sosyal yoksunluğunu onararak kişinin yaşam standartlarını iyileştirmeyi amaçlarız.

 

 

Böylece Ada Bakımevi & Huzurevin'de misafirlerimiz kaliteli ve huzurlu bir yaşam sürerler.




HASTA YATIŞ İŞLEMLERİ

Hasta yatış işlemlerinizin daha hızlı ilerlemesi için lütfen bizi bu numaradan arayın.

ADA 1: 0553 932 90 08