TUTKU BADUR 3.5.2017

BAHAR AYLARINDA NE YAPMALI?

Mevsim değişikliklerinde vücut hem bedensel hem de ruhsal olarak bir değişime uğrayabilir. Bahara geçiş döneminde yaşlılar gençlere oranla daha fazla etkilenir. Yaşlı birey olduğundan daha halsiz, yorgun, uykuya meyilli, dikkatini toplamakta ve algılama da güçlük yaşayan bir hale bürünebilir. 

Detaylı Bilgi  

TUTKU BADUR 14.4.2017

YAŞLANMA VE KAYGI

Yaşlanmayla beraber; aileden uzaklaşma, kişide gerçekleşen fiziksel ve zihinsel değişiklikler, sosyal izolasyon durumu kişideki kaygı seviyesini üst düzeye çarktabilir. Birey ruhsal olarak sosyal ortamlardan kendini uzaklaştırarak çevreye olan ilgisini azaltabilir,  çabuk öfke duymaya başlayarak her an kötü bir şey olabilir diye düşünmeye başlayabilir. 

Detaylı Bilgi  

TUTKU BADUR 5.4.2017

YAŞLILIK VE YAŞAM KALİTESİ

Yaşlanma; bireyin kişilik yapısı, toplumun ve çevresinin algılayış tarzı, yaşam biçimi, sosyalitesi, günlük hayatta yaptığı alışkanlıkları ve yaşamı algılayış gibi etmenler nedeniyle kişiden kişiye değişen farklılıklar içerir. Toplumsal ve kültürel değişimlerin olması, aile değerlerinin farklılaşması yaşlılık anlayışını günden güne farklı bir yapıyla karşımıza çıkarmaktadır

Detaylı Bilgi  

TUTKU BADUR 2.1.2017

YAŞLILIKTA AİLE VE TOPLUMUN ÖNEMİ

Yaşlılık döneminde bireylerin üstlendikleri roller, düşünceler ve ilişkiler değişmektedir. Bu değişimleri gözlemleyen ve ayak uydurması gereken yapı ilk olarak ailedirYaşlının aile bireyleri ile olan ilişkileri onların diğer bir destek sistemi olan toplum ile bütünleşmesini sağlar. Bu durum da yaşamdan aldıkları doyumun artmasında önemli bir etken sağlamaktadır. 

Detaylı Bilgi  



HASTA YATIŞ İŞLEMLERİ

Hasta yatış işlemlerinizin daha hızlı ilerlemesi için lütfen bizi bu numaradan arayın.

ADA 1: 0553 932 90 08