Bilgi Bankası



BİLGİ BANKASI

Vücut hareketlerinde kontrol zorluğu olarak tanımlanabilir parkinson. İnsan vücudunda hareket kontolünde büyük rolü olan dopamin isimli bir madde vardır. Hücre kayıplarıyla birlikte bu madde salınımı azalır ve hareket kontrol zorluğu ortaya çıkar. Parkinson normal istirahat halinde ellerde, ayaklarda titremeyle başlar. Çoğunlukla tek taraflı titreme olur. Daha sonra diğer taraftada titremeler başlar. Parkinson hastalığı hareket yavaşlaması, yürümede zorluk vb. sorunlarla kendini gösterir. Daha sonra diğer vücud fonksiyonları da bu durumdan etkilenebilir.

PARKİNSON HASTALIĞI TANISI NASIL KORUNUR?
Parkinson hastalığının tanısı nörolojik muayene ile konulur. Hastalığı ortaya çıkaracak özel bir tetkik yoktur. Çeşitlik tetkikler yapılır ve doktor kararı ile birlikte tanı konur.
Parkinson hastaları, yaşamları sırasında desteğe ihtiyaç duyarlar. Bakımevimizde bu bilinçle hareket eden uzman personelimiz vardır. Yaşlı misafirlerimizin yaşam kalitelerini en üst seviyede tutmak için özen gösteririz. İhtiyaçlarına anında cevap verir, onların moral motivasyonunu üst seviyede tutmaya gayret ederiz.

Daha detaylı bilgi için bizi arayın:
Bizi arayın: +90 553 932 90 08
İletişim Bilgileri ve Adres için burayı tıklayın.

Alzheimer hastalığı, yaşlılıkla beraber ortaya çıkan ve başta unutkanlık olmak üzere çeşitli zihinsel ve davranışsal bozukluklara yol açan ilerleyici bir beyin hastalığıdır. Beynin belli bölgelerinde, bilinmeyen bir nedenle birtakım proteinler birikir. Bu da beyindeki haberleşmeyi sağlayan sinir hücrelerinin hasar görmesine yol açar. Ayrıca sinirler arasındaki iletişimi sağlayan beyindeki bazı kimyasal maddelerin üretimi de azalır. Sonuçta bu bozukluklar, özellikle bellek ve öğrenme gibi zihinsel becerilerin geri dönüşsüz olarak yavaş yavaş azalmasına neden olur.

ALZHEİMER HASTALIĞI NASIL TEŞHİS EDİLİR?
Alzheimer hastalığı bunamanın en sık nedenidir, ancak benzer belirtiler veren başka hastalıklar da vardır. Bu nedenle, Alzheimer hastalığının diğer bunama nedenlerinden tam olarak ayırt edilmesi gerekir.Sinir hastalıkları uzmanları, yani nörologlar ve ruh hastalıkları uzmanları, yani psikiyatristler, çeşitli testler, beyin filmleri ve laboratuvar tetkikleri sayesinde bugün büyük oranda kesin teşhis koyabilmektedir.

ALZHEİMER HASTALIĞININ TEDAVİSİ VAR MIDIR?
Alzheimer hastalığını tamamen ortadan kaldıracak bir tedavi bugün için ne yazık ki yoktur. Ancak belli bir süre hastalığın ilerleme hızını durduracak ya da yavaşlatacak bazı yeni tedavi olanakları bulunmaktadır. Kolinesteraz inhibitörleri adı verilen bu yeni ilaçlar, beyindeki sinir hücrelerinin hasarı sonucu azalmış olan asetilkolin adlı haberci madde miktarının dengelenmesine yardım ederek zihinsel işlevleri korurlar.İlaç tedavisi, Alzheimer hastalığını tamamen durdurmaz, ancak bellek kaybı dahil, çeşitli zihinsel bozukluk belirtilerinin hafiflemesini sağlar. Böylelikle hastanın günlük yaşam aktiviteleri daha uzun süre korunur.Depresyon, huzursuzluk, uykusuzluk ya da hayaller görme gibi davranış bozukluklarını tedavi etmek için de uzun zamandır kullanılmakta olan çok sayıda etkili ve güvenilir ilaç bulunmaktadır. İlaç tedavisine karar verecek olan kişi, nörolog (sinir hastalıkları uzmanı) veya psikiyatristtir (ruh hastalıkları uzmanı). Sonuçta ilaç tedavisi, hastanın yaşam kalitesini artırır ve daha uzun süre kendine bakabilmesini sağlar.

ALZHEİMER HASTALARININ BAKIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
Alzheimer hastaları için ilaç tedavisinin yanısıra özenli bir bakımın da önemi büyüktür.Yemek yeme, giyinme, tuvalete gitme veya yıkanma gibi günlük yaşam aktiviteleri, hastalığın ilerlemesiyle birlikte kötüleşebilir ve hasta gittikçe daha çok bakıma muhtaç duruma gelebilir. Duygusal açıdan da hastaya destek vermek ve boş zamanlarında oyalanması için çeşitli uğraşlar yaratarak yaşama bağlanmasını sağlamak önemlidir. Alzheimer hastalarına bakımevimizin uzman personelimiz gerekli özen gösterilir. Çeşitli hobilerle, terapilerle birlikte motivasyonu en üst seviyeed tutulur.

Daha detaylı bilgi için bizi arayın:
Bizi arayın: +90 553 932 90 08
İletişim Bilgileri ve Adres için burayı tıklayın.



Daha detaylı bilgi için bizi arayın:
Bizi arayın: +90 553 932 90 08
İletişim Bilgileri ve Adres için burayı tıklayın.



Daha detaylı bilgi için bizi arayın:
Bizi arayın: +90 553 932 90 08
İletişim Bilgileri ve Adres için burayı tıklayın.